Vijesti / Ostalo

VIDEO: Dani trešanja u Erdutu

VIDEO: Dani trešanja u Erdutu

Trešnja je omiljeno voće mještanima Erduta. Nekada gotovo da u ovome kraju nije bilo vinograda u kojemu nije bilo bar jednoga stabla te crvene voćke.

Trešnja je omiljeno voće mještanima Erduta. Nekada gotovo da u ovome kraju nije bilo vinograda u kojemu nije bilo bar jednoga stabla te crvene voćke. Upravo zato u Erdutu, treću godinu za redom u organizaciji KUD-a Branko Herceg obilježavaju se Dani trešanja.
tresnja4952

Osim što se slave trešnje, i obogaćuje turistička ponuda, promiče se i tolerancija kroz upoznavanje kulture i običaja drugih narodnosti – nastupaju kulturno umjetnička društva hrvatske, srpske, mađarske, romske i makedonske nacionalne pripadnosti.
No, na sajmu ponuđeni su i tradicijski proizvodi. Ponudile su ih i članice ženske Udruge Vita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Braniteljska zadruga Aljmaš Fructus, čiji je član i Domagoj Škobić, prepoznao je trešnju kao voće od kojega može nešto zaraditi. Jer nema tko trešnju ne voli, pa i on ljubitelj je toga voća.  

Na dva lokaliteta imaju posađenih trešanja, a većinom ju prodaju na zagrebačkom tržištu.
Kao što je i poljoprivreda i sadnja novih vinogada i voća na području cijele županije, pa tako i u erdutskom vinogorju gdje će se sigurno je, uvijek naći i pokoja trešnja za hlad.

Opširnije pogledajte u video prilogu STV-a

VIDEO:

TEKST: STV

 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!