Vijesti / Ostalo

INA otvara nove bušotine i ulaže u benzinske postaje

INA otvara nove bušotine i ulaže u benzinske postaje

Konačno i dobre vijesti iz hrvatske naftne kompanije, poglavito što se tiče povratku njezinih ulaganja u istočnu Hrvatsku.

Konačno i dobre vijesti iz hrvatske naftne kompanije, poglavito što se tiče povratku njezinih ulaganja u istočnu Hrvatsku.

ina bgs_495

Kako saznajemo iz Sektora korporativnih komunikacija, Ina je u ovoj godini započela ozbiljan investicijski program vrijedan više od dvije milijarde kuna, što je 35 posto više u usporedbi s prethodnom godinom. Najveći dio tih sredstava usmjeren je u Inin segment djelatnosti Istraživanje i proizvodnja nafte i plina, u koji planira uložiti približno milijardu kuna samo ove godine, a posebice će joj u fokusu biti kontinentalna Hrvatska, gdje je prepoznala dodatne potencijale tog područja pogodne za buduće razradne i istražne aktivnosti. U tom smislu pripremljeni su i detaljni radni planovi za ovo područje, što uključuje i bušenje četiri do šest istražnih bušotina godišnje u idućem razdoblju, a od kojih su dvije do tri upravo na području Slavonije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Ini ističu da su ove godine nastavili i s intenziviranom modernizacijom njezine maloprodajne mreže, koja će s dodatnim ulaganjima od 260 milijuna kuna do kraja 2012. godine biti najveća modernizirana maloprodajna mreža u Hrvatskoj.

- Uzimajući u obzir značaj turističke sezone, koja nam je pred vratima, proteklih mjeseci fokus je bio prebačen na benzinske postaje diljem obale kako bismo spremno odgovorili na pojačanu potražnju za našim proizvodima i uslugama tijekom ljetnih mjeseci, ističu iz Ininih Korporativnih komunikacija.

Pritom posebno ukazuju na to da je u sljedećem razdoblju u planu intenzivirana modernizacija benzinskih postaja na većem broju lokacija, posebice uključujući područje istočne Hrvatske i to benzinske postaje: Osijek - Vukovarska, Kanižlićeva te Trpimirova - istok i zapad, Beli Manastir - Osječka, Vukovar - Priljevo, Slavonski Brod - Svačićeva i Strossmayerova, Požega - Zagrebačka i Industrijska, Novska - grad, Slatina, Pleternica, Marsonija - sjever i jug, Donji Miholjac - jug, Vinkovci - Genscherova, Daruvar i Staro Petrovo Selo - autocesta. U Ini ističu da, nakon što su uspješno uveli dizelsko gorivo s biokomponentom na sve njezine postaje, sada i na 115 postaja nude i visokokvalitetno Eurosuper BS 98+ CLASS gorivo.

Odlučna u namjeri da svoju maloprodajnu mrežu pretvori u mjesta kupnje prvog izbora za svoje potrošače, u Ini nastavljaju i s uvođenjem zanimljivih inovacija na benzinskim postajama.

[blockquote]PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

- Tijekom svibnja na našim zagrebačkim postajama organizirali smo prodaju svježih jagoda. Lipanj će obilježiti akcija provjere oštrine vida, te postavljanje nogometnog kutka za navijače najiščekivanijeg sportskog događaja godine - Europskog prvenstva u nogometu, ističu u Ini, te dodaju da su njihove benzinske postaje i mjesta raznih promotivnih aktivnosti i nagradnih igara, tako da za svoje vjerne potrošače uvijek pripremaju nešto novo i zanimljivo. Sve uključuje i još veći angažman njezinih zaposlenika da budu na usluzi, nevezano o tome je li riječ o pomoći prilikom točenja goriva, provjere guma i slično.[/blockquote]

Tekst: Nikola VUKADINOVIĆ (Glas Slavonije)
Foto: bgs.hr 


Izdvojeno

Reci što misliš!