Vijesti / Ostalo

Dani trešanja u Erdutu

Dani trešanja u Erdutu

KUD Branko Herceg treći put organizira Smotru folklora Dani trešanja 2012. u Erdutu 10. lipnja.

KUD Branko Herceg treći put organizira Smotru folklora Dani trešanja 2012. u Erdutu 10. lipnja.

tresnje495

"Glavni cilj manifestacije je promocija i očuvanje kulture, običaja i tradicije slavonskog kraja te promicanje toleran cije kroz upoznavanje kulture i običaja drugih narodnosti, s obzirom na to da je ma nifestacija zamišljena kao multinacionalni susret, te tako uz hrvatska društva na smotri gostuju društva srpske, mađarske, romske i makedonske nacionalne pripadnosti", kaže predsjednica Društva Barbara Nikolašević

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekuje se gostovanje KUD-ova iz cijele Hrvatske te mnogo zanimljivog popratnog sadržaja.

Prema programu Dana trešanja, u 9 sati bit će radionica za voćare (cluster Slavon ka/Poljoprivredna savjeto davna služba Osijek), u 11 sati mimohod dječjih folklornih sastava te otvorenja sajma, kulturno-umjetnički program dječjih sastava, ispucavanje koštice trešanja u dalj, potezanje užeta, skakanje u vreći, dodjela priznanja najuspješnijem društvu i najboljem voćaru te proglašenje najbolje rakije i likera.

U 16.30 sati je kulturno-umjetnički program, a u 18 sati proglašenje najljepše djevojke i najvećeg bećara. U 19 sati je zatvaranje 3. Smotre folklora. Bit će postavljen izložbeno-prodajni sajam te organizirano kušanje delicije slavonskog stola uz kapljice najfinijih vina erdutskog vinogorja. Organizatori mani festacije su HKUD te Općina Erdut, TZ Erdut i Mjesni odbor Erdut.


Tekst: D.Pejić
Foto: opcina-erdut.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!