Vijesti / Ostalo

VIDEO: Poetika obučila njegovateljice

VIDEO: Poetika obučila njegovateljice

Posljednjih je godina na tržištu rada vladala velika potreba za njegovateljicama, a istovremeno u evidenciji Zavoda za zapošljavanje 55 posto nezaposlenih čine žene.

Stoga je Osječko-baranjska županija u sklopu projekta zapošljavanja a u suradnji s pučkim otvorenim učilištem «Poetika» organizirala tečajeve za osposobljavanje za njegovateljice. Deset njegovatenjica danas je dobilo i uvjerenje o završenom tečaju.

Veliki broj žena u evidenciji Zavoda za zapošljavanje na posao čekaju i do deset godina i takve osobe teško pronalaze zaposlenje. Tečajevi za prekvalifikaciju, radionice i obrazovanja, posebice za deficitarna zanimanja odlična su im stoga prilika za pronalazak posla.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tečaj za njegovateljice proveden je u Pučkom otvorenom učilištu «Poetika», a do sada je taj isti tečaj završilo oko 350 njegovatelja i njegovateljica, od kojih je više od polovina pronašla posao u struci. Program je odobren od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i upisuje se u radnu knjižicu, a dobar dio programa je praktična nastava.

Program osposobljavanja za deset njegovateljica financirala je Osječko-baranjska županija s 45 tisuća kuna.

U posljednjih osam godina u ovakvim i sličnim programima županije razne tečajeve, kvalifikacije i prekvalifikacije završilo je više od 500 polaznika, a ovisno o potrebama na tržištu rada uskoro kreću i novi.

Tekst i video: STV  

  


Izdvojeno

Reci što misliš!