Vijesti / Ostalo

Nakon sudskog spora Općina Bilje gradit će vrtić

Nakon sudskog spora Općina Bilje gradit će vrtić

Nakon brojnih ročišta, presuda i revizija, krajem prošle godine Općina Bilje dobila je presudu za naknadu štete.

Nakon brojnih ročišta, presuda i revizija, krajem prošle godine Općina Bilje dobila je presudu za naknadu štete. Pregovarali smo s Ministarstvom financija oko nagodbe koja ne bi poremetila funkcioniranje državnoga proračuna, a istovremeno omogućila prihvatljivu dinamiku isplata Općini Bilje.

igra_

"Kako u više navrata nismo postigli nagodbu, pokrenut je ovršni postupak, koji je proveden u cijelosti i putem kojeg je Općini Bilje isplaćeno gotovo 7,5 milijuna kuna namjenskih sredstava za ruralni razvoj'', stoji u priopćenju koje je novinarima poslala Ružica Bilkić, načelnica općine Bilje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novci će, nastavlja, biti namijenjeni za gradnju dječjeg vrtića. Bilkić tvrdi kako je gradnja dječjeg vrtića najveći prioritet, pa je stoga Općinsko vijeće još ranije donijelo Odluku o raspisivanju javne nabave za njegovu gradnju uz kreditno zaduženje.

- Kako smo u međuvremenu došli do saznanja da postoji velika i realna mogućnost da dobijemo ranije spomenuti spor, odustali smo od zaduživanja - tvrdi Bilkić, dodajući kako su osigurani svi potrebni akti, potvrda glavnog projekta, glavni projekt, a sada i vlastita sredstva za gradnju dječjeg vrtića. Priljevom novca, ističe, stvoreni su svi preduvjeti da općinskim vijećnicima predloži ukidanje stare odluke o gradnji vrtića uz zaduživanje i zatraži donošenje odluke o raspisivanju javne nabave za gradnju dječjeg vrtića u Bilju iz vlastitih sredstava.

- S obzirom na značaj i potrebu dječjeg vrtića u Bilju, očekujem jednoglasnu podršku svih vijećnika Općinskoga vijeća Općine Bilje - stoji na kraju priopćenja.

[blockquote]Šest skupina

Vrtić bi trebao biti sagrađen u Ulici Biljske satnije ZNG RH, na površini 1.826 četvornih metara. Građevina je predviđena kao slobodnostojeći objekt na dvije etaže, ukupne površine 1.054 četvorna metra. Koncipirana je tako da u njoj bude smješteno 6 skupina djece, 2 jasličke i 4 vrtićke - ukupnog kapaciteta 120 djece. U prizemlju će biti tri skupne sobe predviđene za vrtić, dok bi se na katu nalazile 1 vrtićka i 2 jasličke skupine.[/blockquote]


Tekst: Ivica GETTO (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!