Vijesti / Ostalo

VIDEO: Sajam cvijeća i seoskog turizma

VIDEO: Sajam cvijeća i seoskog turizma

Ovaj je vikend u Slavoniji i Baranji u znaku vina, turizma i – cvijeća!

Ovaj je vikend u Slavoniji i Baranji u znaku vina, turizma i – cvijeća! Naime, dio četvrtih Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije je i dvodnevni sajam cvijeća i seoskoga turizma u Dalj Planini. Sajam je to koji se održava šest godina, a svojom jedinstvenošću i ljepotom redovito privlači sve više i izlagača i posjetitelja!

sajam cvijeca495

Kulturno-umjetnički program, prodajna izložba cvijeća i rukotvorina, gastronomska i ponuda vinskih cesta erdutskoga vinogorja, natjecanje u izradi cvjetnih dekoracija, zabava za mališane – sve je to sastavni dio Sajma cvijeća i seoskoga turizma u Dalj Planini.

U 6 godina organizatori su ispunili ciljpredstaviti domaće proizvođače cvijeća, suvenira i autohtonih delicija i tako, prije svega, zaposliti ljude koji su ovdje odlučili ostati!

[span class=camera]POGLEDAJTE: Dani vina i turizma te antikviteti napunili Tvrđu[/span][span class=camera]POGLEDAJTE: Dani vina i turizma 2012. Đakovo, Našice, Beli Manastir[/span]Ovaj sajam u prvi plan stavlja prirodu, čist zrak, mir i tišinu. Glavni su to aduti za razvoj turizma u općini Erdut. No, teško stanje u gospodarstvu i tu je usporilo ambiciozne planove.

Mnoge ovdje privuku plodovi erdutskoga vinogorja koje je jedno od najatraktivnijih u zemlji. Posebnost mu daje Dunav koji stvara jedinstven krajolik. Pored vinogradarstva, u prilog razvoju turizma idu prometna povezanost, dvije velike europske rijeke bogate ribom, šume, divljač, proizvodnja zdrave hrane, kulturni potencijal, arheološka nalazišta, vjerski turizam, etnološko blago, gastronomska ponuda hrane te, svakako, prirodne ljepote.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Tekst i video: STV
Foto: SiB.hr arhiva


Izdvojeno

Reci što misliš!