Vijesti / Ostalo

2013. Slavonija postaje gradilište - pokreće se 90 projekata!

2013. Slavonija postaje gradilište - pokreće se 90 projekata!

Gostujući u Dnevniku Nove TV ministar Branko Grčić najavio je kako će u 2013. Hrvatska postati pravo gradilište, a većina projekata realizirati će se upravo u Slavoniji.

Ministar je otkrio da projekti zahvaćaju sve županije i jedan veliki dio lokalne samouprave.

Radi se o 90 od 200 projekata na području Slavonije, 50 na području sjeverozapadne Hrvatske i 50 na jadranskom području, otkrio je ministar. Grčić je dodao da Ministarstvo regionalnog razvoja pokriva manje projekte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U većini projekata radi se o izgradnji i obnovi sportskih dvorana, vrtića, kulturnih domova, lokalnih cesta, vodovoda, kanalizacije i slično. Sredstva koja će se utrošiti planiraju većinom se planiraju namaknuti iz EU fondova.

Prva lopata je već zabijena i mi očekujemo da za više od polovice projekata do kraja šestog mjeseca prođe proces javne nabave i da ti projekti budu u funkciji. Samim time zaposliti će se brojne firme i manji gradovi će živnuti, dodao je ministar.

Očekujem da će Hrvatska postati pravo gradilište u drugoj polovici 2013., a u najvećoj mjeri 2014., kada možemo potrošiti milijardu europskih eura, završio je ministar u razgovoru za Novu TV.

Tekst: SiB.hr
Izvor: Dnevnik.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!