Vijesti / Ostalo

Gdje je kraj poskupljenjima?

Gdje je kraj poskupljenjima?

Ionako sve siromašniji, hrvatski građani gotovo su svakodnevno suočeni s novim poskupljenjima. Cijene goriva odavno su prešle takozvanu psihološku granicu, PDV je skočio na rekordnih 25 posto, a sve to utjecalo je na poskupljenje struje, vode, namirnica i ostalih potrepština.

Pa se sada svi s pravom pitaju, gdje je kraj.

Nekada prepun i živ, trbuh grada Osijeka sve je prazniji. Više se razgleda, nego što se kupuje. I Silva Erceg iz Tvrđavice svoje svježe i domaće povrće sve teže prodaje. Osjeti se kaže, da građani nemaju novca. Primjetila je Silva i da građani po voće i povrće češće odlaze u trgovačke centre. Boji se stoga za svoju budućnost.
[span class=doc]Nakon goriva, poskupljuje i cijena javnog prijevoza?![/span]Kao i sve veći broj obitelji, i Silvina sve teže podnosi krizu. Svako novo poskupljenje predstavlja udar na njihov kućni proračun, a najave novih cijena goriva, očekuju u strahu.

A na paradoks kako je hrana skuplja u Slavoniji nego u ostatku zemlje upozoravaju i Nezavisni hrvatski sindikati. Njihova potrošačka košarica za minimalne potrebe četveročlane obitelji u gradu Osijeku trenutačno iznosi oko 6700 kuna, a najveća stavka je upravo hrana. No, najviše zabrinjava činjenica kako je ista ta košarica prije samo par mjeseci bila za jednu desetinu jeftinija.

Sindikalci upozoravaju kako je i za najnovija poskupljenja krivo dugogodišnje guranje glave u pijesak od strane vlasti, abnormalno zaduživanje države te neulaganje u proizvodnju. A koliko će još građani moći trpjeti poskupljenja i gdje je njihova psihološka granica ostaje za vidjeti.


STV


Izdvojeno

Reci što misliš!