Vijesti / Ostalo

Klinci naučili kako se zaštititi od petardi

Klinci naučili kako se zaštititi od petardi

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sarvaš napravilo je dvije radionice u O.Š. Ljudevita Gaja u Sarvašu. Teme radionica su bila pirotehnička sredstva, čija je uporaba najizraženija tijekom Božićnih i novogodišnjih blagdana.

Tako su prošli ponedjeljak 12.12.2011. kroz radionicu prošli učenici od petog do osmog razreda, a ovaj tjedan, u ponedjeljak 19.12.2011. učenici od prvog do četvrtog. Osnovni cilj radionice je upoznavanje djece s opasnostima koje proizlaze korištenjem pirotehnike. 

dvd sarvas495

Učenici su svojim zalaganjem i znanjem iz područja opasnosti pirotehnike bila nagrađena simboličnim nagradama. Učenici su kroz prezentacijsko - pokaznu radionicu upoznati s radom i djelovanjem vatrogasaca, osnovnim zakonskim pravilima o korištenju pirotehnike, kao i o vrstama pirotehnike i materijalnom štetom koja može nastati uporabom pirotehnike, neispravnih božićnih ukrasa, svijeća, otvorenog plamena itd... Najveći naglasak je bio na ozljedama koje mogu nastati korištenjem pirotehničkih sredstava i pružanju prve pomoći. Učenici su također upoznati s brojevima telefona hitnih službi, te im je na kraju prezentacije pokazano kako pravilno koristiti aparat za početno gašenje 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U narednom razdoblju DVD Sarvaš će nastaviti s radom sa mladima u Sarvašu pa je takopožara. u planu priprema vatrogasne mladeži za vatrogasna natjecanja, akcije dobrovoljnog davanja krvi, odlazak s djecom u javnu profesionalnu vatrogasnu postrojbu Osijek itd. Važno je napomenuti da DVD Sarvaš trenutno ne može operativno djelovati dok ne osposobe određeni broj budućih vatrogasaca što im je primarni cilj koji namjeravaju izvršiti u što kraćem roku.

Mještani Sarvaša su pozitivno reagirali na sve dosadašnje akcije koje su vatrogasci DVD Sarvaš organizirali. Davor Ivčić, predsjednik DVD Sarvaš posebno je napomenio kako DVD Sarvaš svoje aktivnosti obavlja bez materijalnih sredstava, pošto još nije primljen u Vatrogasnu zajednicu, što očekujemo da će uskoro biti riješeno. Čelnici Grada Osijeka, u prvom redu gradonačelnik Krešimir Bubalo i pročelnik Milan Kamenko, prepoznali su vrijednost i rad članova DVD Sarvaš te su im dali veliku podršku u našem radu. Ujedno su prepoznali važnost DVD-a Sarvaš kao institucije koja će mještanima Sarvaša jamčiti sigurnost, a mladima pružiti mogućnost da se orijentiraju na pozitivne stavove, a ne na ovisnosti o alkoholu i drogama koje su veliki problem u Sarvašu. 

DVD Sarvaš svima želi blagoslovljen i sretan Božić i Novu godinu, da ga provedu u miru i bez petardi sve s ciljem što veće sigurnosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!