Vijesti / Ostalo

Projekt "Slavonska košarica"

Projekt

Slavonija i Baranja nadaleko su poznati po svojim gastro specijalitetima – od kulena, čvaraka, kobasica, do kvalitenih vina i domaće rakije.



Nažalost većina posjetitelja Lijepe naše ove proizvode nikada ne okusi jer je njihova zastupljenost u drugim dijelovima zemlje, posebice priobalja, poprilično slaba. U Slavonskom Brodu tu su sliku odlučili promijeniti i to putem jedinstvenog projekta «Slavonska košarica».

Ideja «Slavonske košarice» je okupiti i povezati sva Obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva u Slavoniji i Baranji, a kako bi na taj način jednostavnije i brže došli na tržište. Jedino tako možemo biti konkurentni, smatra gradonačelnik Slavonskog Broda, Mirko Duspara. Svoj proizvod potrebno je potencijalnim kupcima i prikladno predstaviti jer više nije dovoljna samo kvaliteta. Svjesni su toga i mali proizvođači koji se još uvijek ne znaju nositi s tim novim i modernim pravilima tržišta.

Upravo u tome bi im trebala pomoći «Slavonska košarica», kako bi u konačnici i naši OPG-ovi dobili dio sve većeg tržišnog kolača. Inače, ovaj klaster zasada broji 28 subjekata, a vjeruju da će ih nagodinu biti puno više.

 

Tekst i video: STV

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!