Vijesti / Ostalo

Legiranje, ne drogiranje - osnovana koordinacija za borbu protiv ovisnosti

Legiranje, ne drogiranje - osnovana koordinacija za borbu protiv ovisnosti

Legiranje, ne drogiranje - naziv je koordinacije devet organizacija i institucija koje će zajednički provoditi sve aktivnosti sprječavanja zloporabe droga.



Gradski Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo, Savjet mladih grada Osijeka, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, županijski Zavod za javno zdravstvo, Centar za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti, Odsjek prevencije PU osječko-baranjske, Udruga studenata medicine EMSA, Građanska udruga "Velika sestra, veliki brat" i Udruga Ne-ovisnost djelovat će na svim područjima borbe protiv zloporabe droga, kao i na rehabilitaciji i resocijalizaciji osoba ovisnih o drogama.

"Do sada se događalo da su nam se aktivnosti preklapale, zbog čega smo nepotrebno trošili i resurse i financije. Dogovorom ćemo postići mnogo bolje rezultate i međusobno podijeliti naša djelovanja, a dobro je što je riječ o organizacijama civilnog društva kao i gradskim i županijskim institucijama koje već dugo pridonose sprječavanju ovisnosti", pojasnio je Tomislav Mišetić, predsjednik Udruge Ne-ovisnost. Broj novootkrivenih ovisnika u opadanju je. U 2010. godini na području Osječko-baranjske županije od opijatske ovisnosti liječile su se 202 osobe, a tri su preminule od zloporabe droga. Zalaganjem policije, dodao je, mogućnost kupnje heroina u gradu svedena je na minimum. Još zabrinjava, dodao je, što je velik broj osoba preminulo od posljedice predoziranja metadonom koji je na crnom tržištu rasprostranjen. Zajedničkim djelovanjem i taj će problem biti riješen.
[blockquote]Edukativna akcija

Osječka liga za borbu protiv ovisnosti jučer je u Tvrđi održala projekt edukativnog karaktera. Tijekom velikog odmora dijeljeni su edukativno-informativni letci o prepoznavanju znakova ovisnosti, podijeljene su i knjige, odnosno pozivnice za učlanjenje u košarkaški klub Vrijednosnice Osijek. Projekt se nastavio od 10 do 15 sati na info-pultu TC-a Avenue Mall gdje se održalo i stručno savjetovanje.[/blockquote]

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: M.Mihelić (Glas Slavonije)


Izdvojeno

Reci što misliš!