Vijesti / Ostalo

21 milijun eura iz EU čeka hrvatske projekte

21 milijun eura iz EU čeka hrvatske projekte

U vremenima krize i recesije čak i za najbolje projekte teško je pronaći investitore, no posljednjih godina kao odličan izvor financiranja u Osječko-baranjskoj županiji pokazali su se IPA predpristupni fondovi.

Nedavno je objavljen i treći natječaj za IPA fondove do sada najveće ukupne vrijednosti od 21 milijun eura. Treći poziv za podnošenje projektnih prijedloga predstavljen je danas na IPA info danu u Osijeku.

Na prvom natječaju u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska u Osječko-baranjskoj županiji 25 projektnih partnera u 19 projekata privuklo je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U drugom natječaju privučeno je 30 milijuna kuna u 25 projekata, dok je u trećem na raspolaganju čak 21 milijun eura od čega je 19 namijenjeno projektima za održivi okoliš i turizam.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preostalih dva milijuna eura namijenjeno je projektima iz gospodarske suradnje i zajdničkog razvoja ljudskih potencijala. Od potencijalnih projekata koji bi se mogli financirati sredstvima predpristupnih fondova tu su biciklističke staze, razvoj lova i ribolova te kulturne i tradicijske baštine, a u Regionalnoj razvojnoj agenciji već su spremni za natječaje.

IPA info dani na kojima je natječaj predstavljen okupili su danas nevladine i civilne udruge, gospodarstvenike i poduzetnike te predstavnike općina i gradova te državnih ustanova. Sudionici su upoznati sa samim programima i sadržajem trećeg poziva, najvažnijim elementima prijavnog obrasca kao i tajnama pisanja uspješnih projekata.

{youtube}GxozfeO1ABo{/youtube}

Tekst i video: STV

   


Izdvojeno

Reci što misliš!