Vijesti / Ostalo

Počeo Advent u Aljmašu

Počeo Advent u Aljmašu

Paljenjem prve svijeće na ogromnom adventskom vijencu u središtu sela počela je treća manifestacija Advent u Aljmašu, u oranizaciji Udruge žena Dora, a pod pokroviteljstvom Općine Erdut, poduzeća Čvorkovac d.o.o. i PSC Osijek.

Prve adventske nedjelje prvu je svijeću adventskog vijenca izrađenog u kružnom toku upalio župnik Ante Markić, a vijenac su vrijedno pravili mještani, članovi Udruge i KUD-a Aljmaš, djeca iz Dječjeg vrtića Duga...

Predsjednica Udruge Ljilja Bede kaže da su ukrase za vijenac pravili na zajedničkoj radionici u subotu, a muški, “podupirući” dio te aljmaške ženske udruge, odradio je one teže poslove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Muževi su nam pomogli prenoseći bale slame koje smo kupili i balirali još ljetos, pripremajući se za ovu manifestaciju, brali bršljan... Mislili su da će za to, kao i uvijek kada muški odrade “veliki posao”, dobiti nagradu - ali su se malo prevarili. Pa zar im nije dovoljna nagrada to što ih svakog tjedna, kada se mi žene okupljamo u udruzi, po dva sata ostavljamo na miru? Tada imaju slobodno vrijeme koje mogu iskoristiti kako žele - šali se Ljilja Bede.

Aljmašani ovu manifestaciju, koja obiluje pjesmom, izložbama, nastupima te petim Božićnim sajmom, na kojem će se ponuditi proizvodi koje svatko sam pravi, ne pripremaju samo za sebe već za goste iz Osijeka i okolice, ali i iz udaljenijih krajeva i inozemstva, koje pozivaju da im se pridruže u Aljmašu svakog narednog vikenda.

[blockquote]SAJAM, KONCERTI, IZLOŽBE...
Za drugu je adventsku nedjelju predviđeno paljenje druge svijeće i božićni koncert ženske vokalne skupine Seke KUD-a Aljmaš i njihovih gostiju. Treća svijeća pali se na treću adventsku nedjelju, dan ranije počinje Božićni sajam u zgradi Mjesnog odbora Aljmaš, a Seke će ponovno nastupiti. Četvrta svijeća pali se 18. prosinca, a dan ranije bit će otvorena izložba slika "Naiva u tehnici slame" umjetnika iz Tavankuta.
1. Gotovo je cijelo selo pravilo ukrase
2. Sudjelovali su i vrtićarci
3. Kružni tok je prekrasno uređen[/blockquote]

Darko PEJIĆ (Glas Slavonije)

 


Izdvojeno

Reci što misliš!