Vijesti / Ostalo

VIDEO: Godišnjica pada Ernestinova i Ivanovca

VIDEO: Godišnjica pada Ernestinova i Ivanovca

Mještani Ernestinova i Ivanovca prisjetili su se jučer srpske agresije na njihove domove od prije točno 20 godina kada su morali napustiti svoje kuće i bježati na slobodni teritorij Hrvatske.

Neki su imali sreće i uspjeli pobjeći, drugi su proživjeli neviđenu torturu i strah pod okupacijom. No, danas, kažu, najveća osveta srpskom agresoru su potpuno obnovljena sela i vraćen život u njih.

Hladno nedjeljno jutro na ernestinovačkom groblju. S tugom i ponosom sjetili su se Ernestinovčani svojih najmilijih i najdražih koji su dali najviše što su mogli – svoje živote za obranu jedine im domovine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bivši pripadnici ZNG-a, MUP-a, Narodne zaštite i Civilne zaštite prisjetili su se bivših suboraca, sudbonosnih dana za obranu sela. Toga dana poginulo je i 25 mještana Ivanovca, 120 ljudi je ranjeno, ostali su napustili svoje domove. No neki, poput Tomislava, nisu stigli ili nisu mogli napustiti Ernestinovo i ostali su u mjestu po dolasku srpskih snaga. Strah koji su proživjeli ne mogu opisati riječima.

VIDEO:



Tekst/video: STV

 


Izdvojeno

Reci što misliš!