Vijesti / Ostalo

Vukovar na 20. obljetnicu očekuje 30.000 sudionika

Vukovar na 20. obljetnicu očekuje 30.000 sudionika

U hrvatskom gradu heroju se 18. studenoga - na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2011. što se obilježava pod motom "Hrabri ljudi" - očekuje oko 30.000 sudionika iz cijele Hrvatske koji će u koloni sjećanja proći 5,5 kilometara od bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Vukovar očekuje i dolazak cjelokupnog državnog vrha. Za taj dan izdao je Organizacijski odbor više od 250 akreditacija medijskim kućama iz Hrvatske i inozemstva. U želji da Dan spomena na žrtve Vukovara '91. protekne dostojanstveno, uz dobrodošlicu svima koji će doći, organizatori su jučer izvijestili o posebnoj regulaciji prometa.

Letak s uputama dijelit će se na svim prilazima kako bi se u gradu, s obzirom na najavljeni velik broj dolazaka, izbjeglo stvaranje prometnih gužvi, pa su organizatori uputili molbu svima koji 18. studenoga dolaze u grad da slijede naputke prometne policije. Prema riječima načelnika Odjela policije PU vukovarsko-srijemske Fabijana Kapulara, na osiguranju je tog dana u Vukovaru angažiran "veći broj policijskih službenika", dok će u redarskoj službi biti i 200-tinjak članova udruge umirovljenih policajaca - vukovarskih branitelja.

vukovar 495 3

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizatori pozivaju na razumijevanje i apeliraju na sudionike kolone sjećanja da dođu ranije jer već od 8 sati bit će zatvoren promet cestama prema bolnici, a od 10 sati će od bolnice i Županijske ulice biti zatvoren promet cestom do Memorijalnog groblja. Između 7 i 17 sati sav teretni promet bit će preusmjeravan na alternativne pravce. Za sve koji dolaze autobusima parkiranje je predviđeno na dvije lokacije u Borovu naselju, odakle će prijevoz do bolnice biti isključivo gradskim prijevozom - besplatno, s 30 autobusa. Također, organizirani gradski autobusi vozit će i u povratku s groblja do prvobitnih parkirališta.

vukovar program 20god

Tekst: S.Butigan (Glas Slavonije)

   


Izdvojeno

Reci što misliš!