Vijesti / Ostalo

Ivanišević: Dolazak u Vukovar svakom učeniku treba biti školska obveza

Ivanišević: Dolazak u Vukovar svakom učeniku treba biti školska obveza

Tim je riječima vukovarski gradonačelnik Željko Sabo jučer opisao ne samo sportski nego i humanitarni "Grand slam asova" primajući u svom uredu proslavljene tenisače. Uoči sportskog turnira Sabo je "idolima mladih" zahvalio što svojim dolaskom u Vukovar čine radost Vukovarcima. Četiri su tenisača u "gradskoj kući" dočekala i djeca iz vukovarskih udruga - Golubica i Iskrica - za pomoć djeci s posebnim potrebama, kojoj je i namijenjen prihod od prodaje ulaznica za nedjeljni sportski događaj u dvorani u gradskoj četvrti Borovo naselje, koji će se, posve sigurno, u Vukovaru dugo pamtiti. Djeca su se oduševljeno pozdravljala s tenisačima.

- Velika nam je čast biti u ovom posebnom, herojskom gradu i uveseliti Vukovarce, i mlade i stare, našom teniskom ekshibicijom i pomoći ovim hrabrim majkama i djeci da im bar malo olakšamo život - rekao je Goran Ivanišević u ime četiri asa. Izrazio je nadu da će sličnih akcija biti više i pozvao "sve dobre ljude da pomognu djeci".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pogledajte: Otkažite koncerte 18. studenog i osigurajte pijetet Vukovaru

Ivanišević se prisjetio kako je u Vukovaru bio i prije šest godina, otkada se "mnogo toga promijenilo, obnovilo i grad puno bolje izgleda", dodavši da u Vukovar svatko treba doći i pokloniti se hrabrim ljudima za sve što su napravili za Hrvatsku.

- Dolazak u Vukovar trebala bi biti školska obveza svakom učeniku u Hrvatskoj. Želio sam, i uvijek sam se pitao kada će doći taj dan, da u Vukovaru zaigramo tenis - rekao je i otkrio da je, što mu nije uobičajeno - "pomalo nervozan" zbog igre u Vukovaru uoči 20. godišnjice ratne tragedije toga grada.

Pogledajte: Karavana sjećanja od Prevlake pa sve do Dunava

U pratnji gradonačelnika Sabe tenisači Ivanišević, Ljubičić, Čilić i Dodig položili su vijence i upalili svijeće kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a svijeću su upalili i kod groba zapovjednika obrane Borova naselja i jedinog vukovarskog generala Blage Zadre. Obišli su i Spomen dom Ovčara. Najveća sućut hrabrim ljudima od "teniske obitelji", upisali su u knjigu sjećanja hrvatski tenisači. Žrtvama Ovčare poklonili su se na mjestu masovne grobnice odakle su ekshumirana tijela 200 ranjenika odvedenih iz vukovarske bolnice nakon pada grada 18. studenoga 1991.

Tekst: S. Butigan (Glas Slavonije)

   


Izdvojeno

Reci što misliš!