Vijesti / Ostalo

"Otkažite koncerte 18. studenog, osigurajte pijetet Vukovaru"

I dok posljednjih dana branitelji potiho sve više pričaju o, po mnogima, neprimjerenom svečarskom raspoloženju za 20. obljetnicu pada Vukovara, prvi su o o tome progovorili članovi braniteljske Udruge Zavjet. Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti.

I dok posljednjih dana branitelji potiho sve više pričaju o, po mnogima, neprimjerenom svečarskom raspoloženju za 20. obljetnicu pada Vukovara, prvi su o o tome progovorili članovi braniteljske Udruge Zavjet.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[blockquote]"Dođite na koncert Parnog Valjka, dođite na spektakl Lord of the Dance, dođite na Cabaret City, dođite! DOĐITE! Kada? Gdje? 18. studenog 2011. u Hrvatskoj.

Dame i gospodo.

Na dan sjećanja na Srebrenicu u BiH je dan žalosti, na radiju ne puštaju veselu glazbu, u kafićima je tiho. U Japanu cijeli narod, svi pogoni, javni prijevozi, radio i TV postaje - sve stane na 5 minuta. Potpuna je tišina, svi su zajedno u sjećanju na Hirošimu.

Ne može cijela Hrvatska doći 18. studenog u Vukovar, ali može biti u mislima taj dan u Vukovaru.

Da, Vukovar je hrvatska pobjeda. Ali za tu pobjedu pridonesena je velika žrtva, dame i gospodo. Trebamo li baš toga dana uživati u Lord of the Dance, u zabavi na koncertu Parnoga Valjka? Ne prozivamo izvođače, organizatore možda i da.

Prozivamo, međutim, Hrvatsku zašto nije u stanju toga dana u javnosti osigurati pijetet prema žrtvi i žrtvama Vukovara i hrvatske pobjede. Ne želimo toga dana koncerte, ne želimo toga dana predstave koje nas trebaju uveseljavati i opuštati. Ne 18. studenog. Toga dana želimo dostojanstvo i mir.

Pozivamo na odgodu svih takvih manifestacija diljem Hrvatske, da se ne održe 18. studenog.

Pozivamo sve gradonačelnike, načelnike, ljude dobre volje, hrvatske branitelje, predsjednike (Hrvatske i Sabora), premijerku, glazbenike i glumce, novinare i svećenike, stanite uz naš zahtjev, i budimo svi zajedno 18. studenog. U miru i dostojanstvu. Za naš Vukovar",  stoji u priopćenju koje je za Udrugu Zavjet uputio njen predsjednik, brigadir Ivan Rašić. [/blockquote]

vukovar 495_2

Hoće li braniteljski vapaj naći na odjek u široj hrvatskoj javnosti, ostaje nam vidjeti u danima što dolaze.

vukovar 495_3

Tekst: JOŠKO DADIĆ (Dalmacijanews)


Izdvojeno

Reci što misliš!