Vijesti / Ostalo

Od danas cijepljene protiv opake gripe

Od danas cijepljene protiv opake gripe

Ono od danas započinje u Osječko-baranjskoj županiji, a građani koji se žele cijepiti to mogu učiniti kod svog liječnika obiteljske medicine te u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

U Osječko-baranjsku županiju stiglo je 43 tisuće doze cjepiva, a što bi prema procjenama Zavoda za javno zdravstvo trebalo biti dovoljno za sve one koji se žele cijepiti, jer na našem području u posljednjih nekoliko godina procjepljivalo se do 42 tisuće ljudi u sezoni. Osim u Zavodu za javno zdravstvo moći će se cijepiti i kod obiteljskih liječnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A osim odraslih protiv gripe mogu se cijepiti i djeca, za koje postoji posebno cijepivo primjereno njihovom uzrastvu. Kao i prijašnjih godina cijepivo je za određene kategorije besplatno.

Uz njih besplatno cijepivo mogu dobiti i trudnice, kao i osobe s patološkom pretilošću dok svi ostali cijepivo moraju platiti 65 kuna.

Cijepiti se ne mogu samo osobe koje boluju od akutne bolesti i oni alergični na jaja, dok se primjerice mogu cijepiti osobe koje boluju od zloćudnih bolesti.

I ove godine kako kažu u Zavodu za javno zdravstvo očekuju se dva tipa gripe koja su na ovom području zabilježena i proteklih godina. Koliko će biti oboljelih ne može se reći, no pretpostavlja se da će brojka biti slična kao i prijašnjih godina odnosno od 2 do 4 tisuće oboljelih stanovnika Osječko-baranjske županije.

{youtube}JBdvgs1kL-M{/youtube}

Tekst i video: STV
Foto: Pliva

    


Izdvojeno

Reci što misliš!