Vijesti / Ostalo

Osječko-baranjska županija povukla najviše novca za razvoj turizma

Osječko-baranjska županija povukla najviše novca za razvoj turizma


Prema podatcima Hrvatske turističke zajednice, u prvih šest mjeseci ove godina ona se po broju dolazaka i boravaka turista popela na sam vrh ljestvice. To, sasvim sigurno, nije slučajnost, nego plod velikog uloženog truda svih subjekata ovdašnjeg kontinentalnog turizma na čelu sa Županijskom turističkom zajednicom, a koja pak djeluje u uvjetima bitnog naglaska na turizmu u strategiji gospodarskog razvitka Osječko-baranjske županije i s velikim očekivanja od te gospodarske grane.

Za nedavnog boravka u Osijeku, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u prigodi dodjele godišnjeg priznanja Hrvatske turističke zajednice Zlatna penkala za u 2010. godini najbolje objavljene novinske i TV-reportaže o hrvatskom turizmu turističkih novinara širom svijeta, Niko Bulić, direktor Glavnog ureda HTZ-a, istaknuo je da je upravo Osječko-baranjska županija iz poticajnih sredstava HTZ-a namijenjenih turistički nerazvijenim područjima Hrvatske u 2010. godini povukla najviše sredstava. Pritom je naglasio da je to “rezultat prije svega velikog angažiranja Antonija Sobola, direktora Osječko-baranjske županijske turističke zajednice, u pripremi i pritisku prema lokalnim zajednicama da se kandidiraju za projekte iz mjere razvoja nerazvijenih područje Hrvatske turističke zajednice”. Uz sve to, prošle godine HTZ isfinancirao je i megaprojekt izdavanja višejezične brošure “Fantastična Baranja” koja je, po mišljenju znalaca u turističkom marketingu, trenutno najkvalitetnija brošura u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz mjeru HTZ-a “Turistički nerazvijena područja” u prošloj godini su financirani brojni programi TZ Baranje, poput seminara Internet marketinga (6.150 kn), adaptacija ureda (30.000 kn), instalacija funkcionalnih modula Internet stranice (36.438 kn), Surduk festivala Baranja (30.000), te Vilinske noći i Edukacijskog centra na poučnoj stazi Stari brijest (100.000 kuna) u PP Kopački rit. Turističkoj zajednici OBŽ sufinancirana je i manifestaciji Dani vina i turizma u Erdutu (35.000 kn), Sajam SALORI (40.000 kn), web-stranice TZ OBŽ (35.000 kn) i sl. TZ Grada Đakova za manifestaciju "Zlatne ruke" dobio je 32.000 kn, a TZ Grada Našica za Festival Dani slavonske šume 20.000 i tako redom. Sredstvima HTZ-a potpomognuta su i brojna seoska turistička domaćinstva u njihovim investicijama te kulturne manifestacije u manjim mjestima, sve u ukupnom iznosu od čak 756 tisuća kuna.

Direktor TZ OBŽ, Antonio Sobol, uvjeren je da će nakon provedenog natječaja iz te mjere HTZ-a ove godine u Osječko-baranjsku županiju biti usmjerena još značajnija sredstva. Osječko-baranjski turizam i ove godine, posve sigurno, dobit će dodatne sadržaje te povećati svoj turistički skor.

[important title=HTZ DOVEO STRANE NOVINARE]Osječko-baranjski županijski turizam prošle i ove godine predstavljen je na brojnim sajmovima i posebnim prezentacijama u zemlji i inozemstvu u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. U toj suradnji dovedeni su brojni strani novinari i turoperatori, koji su objektivnim reportažama dočarali ljepote Slavonije i Baranje svijetu.
756 tisuća kuna HTZ je lani izdvojio za sufinanciranje raznih manifestacija u OBŽ-u[/important]

TEKST: Nikola VUKADINOVIĆ, www.glas-slavonije.hr
FOTO
: SiB.hr         


Izdvojeno

Reci što misliš!