Vijesti / Ostalo

Vraća nam se ljeto i temperature iznad 30C

Vraća nam se ljeto i temperature iznad 30C

Nakon desetak dana obilježenih kišom i za srpanj neuobičajeno niskim temperaturama, Slavonci i Baranjci konačno mogu očekivati povratak ljetnih vremenskih prilika.

Na sreću kroničnih bolesnika i poljoprivrednika, promjena koju prognostičari najavljuju najvjerojatnije će biti postupna pa ne bi trebala naštetiti ni zdravlju građana ni biljnim kulturama.

- Kada su u pitanju vremenske nestabilnosti, Slavonci ih mogu očekivati još samo danas (petak) poslijepodne, i to u vidu naoblake. No, već sutra (subota) kreće razvedravanje i porast temperatura koji više ništa ne bi trebalo omesti. Tako će kroz sljedećih desetak dana temperatura postupno rasti, uz suho i sunčano vrijeme. Do idućeg vikenda ponovno će dosegnuti i prijeći 30 Celzijevih stupnjeva preko dana, ali noći i jutra i dalje će biti hladnija nego inače, s temperaturnim vrijednostima koje će se kretati između 14 i 17 stupnjeva. Svakako, očekuje nas idealno ljetno vrijeme za gotovo svakoga, tijekom dana toplo i pogodno za ljetne aktivnosti, a noću ugodno za spavanje - kaže osječki meteorolog Željko Lazanin, te dodaje kako aktualne vremenske prilike najbolje pogoduju poljoprivrednicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DOBRO I ZA VOĆNJAKE I VINOGRADE

- Količine oborina koje su pale proteklih dana dale su odlične rezultate za poljoprivredne kulture za koje kiša nije stigla prekasno. S druge strane, činjenica da slijedi postupno zatopljenje i jačanje sunca znači da ne postoji opasnost od razvoja biljnih bolesti u voćnjacima i vinogradima do kojega bi došlo da, primjerice, u ovom trenutku, kroz 24 sata, temperature naglo skoče - objašnjava Lazanin.

Tekst: Ivana KUKIĆ SOLAR (Glas Slavonije)

  


Izdvojeno

Reci što misliš!