Vijesti / Ostalo

Jesen zamijenila ljeto – kiša i hladnoća do kraja tjedna

Jesen zamijenila ljeto – kiša i hladnoća do kraja tjedna

Na našim prostorima Slavonije i Baranje nakon ekstremno visokih afričkih temperatura, obilja sunca i problema sa sušom početkom 7. mjeseca, trenutno je dominaciju preuzeo ambijent karakterističan za sjever kontinenta.

Neuobičajeno niske temperature i česte padaline uz vjetar nisu karakteristike kojima zamišljamo idealno ljeto. Kroz naredni tjedan ne možemo najaviti znatna poboljšanja. Vremenska situacija i dalje će biti pod utjecajem hladnog zraka sa sjevera koji će pogodovati stvaranjem ciklona koje će harati našim prostorima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konkretno za tekući tjedan najpovoljnije vrijeme se veže uz srijedu, kada će nad našim prostorima biti nešto više sunčanog vremena i dan bi trebao proteći bez oborina uz temperaturu koja bi se mogla popeti i oko 26 C. U četvrtak nas očekuje ponovno pogoršanje koje bi se trebalo zadržati nad slavonskom ravnicom do petka. Temperature će opet krenuti lagano prema dolje uz umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

Početak vikenda i subota nakon prolaza ciklone može još ponuditi lokalnih nestabilnosti, ali većina dana bi trebala proći bez kiše. Nakon gotovo dvotjedne jesenske atmosfere, možemo zajedno očekivati nešto bolji i ljetu prikladniji kolovoz.

Tekst: Ž.Vačora/SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!