Vijesti / Ostalo

Potpore vlasnicima objekata na kojima su gnijezda bijelih roda

Potpore vlasnicima objekata na kojima su gnijezda bijelih roda

Tijekom srpnja 2011. Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području OBŽ započet će s terenskim obilaskom objekata s gnijezdom bijele rode (Ciconia ciconia) radi provedbe projekta '' Bijela roda u Osječko-baranjskoj županiji 2011.''.

Ovaj projekt provodi se već drugu godinu suradnjom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Javne ustanove. U sklopu projekta u 2010. godini prikupljena je dokumantacije te je ispaćena naknada od 700,00 kn za 17 vlasnika objekata na kojima je bilo 19 gnijezda bijele rode. Najviše gnijezda nalazi se na području Baranje (Kopačevo, Bilja, Darde, Luga, Jagodnjaka, Draža), Bizovca, Koške, Donjeg Miholjca, Svetog Đurđa.

Osječko-baranjska županija je osigurala dio sredstava za provedbu projekta u 2011. te će se tijekom ljeta prikupljati i dokumentirati podaci potrebni za provjedbu Projekta.
Svi vlasnici objekata s rodinim gnijezdom koji su već sudjelovali u Projektu, trebat će prilikom terenskog obilaska djelatnika potpisati izjavu o točnosti podataka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Molimo sve one koji do sada nisu sudjelovali u projektu, a vlasnici/korisnici su objekata s rodinim gnijezdom na području Osječko-baranjske županije da jave svoje podatke (ime, prezime, adresa, kontakt telefon) na tel/faks 200-425, 098/409-831 ili e-mail: [email protected].

Također ih molimo da pripreme slijedeću dokumentaciju:

- kopiju osobne iskaznice vlasnika/korisnika objekta
- kopiju vlasničkog lista ili drugi dokaz o vlasništvu/korištenju objekta
- kopija potvrde o tekućem računu vlasnika/ korisnika.

Tekst: SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!