Vijesti / Ostalo

Učenici osječkih škola upoznaju elektroniku, robotiku i fotografiju

Učenici osječkih škola upoznaju elektroniku, robotiku i fotografiju

Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Osijeka prva je od mnogih škola na području Osječko-baranjske županije koja se uključila u realizaciju projekta „Mala škola tehničkih aktivnosti na području Osječko-baranjske županije u 2019.“

Naime, 27. ožujka 2019. godine s početkom od 14:00h u prostorijama Osnovne škole Ljudevita Gaja provedene su četiri radionice. Učenici su odabrali elektroniku i radiokomunikaciju, elementarnu robotiku, aviomodelarstvo i fotografiju. Radionice su u trajanju od tri školska sata.

Interes učenika za radionice bio je velik, prijavila su se 32 učenika, a sudjelovalo je 37, što samo potvrđuje da je zainteresiranost učenika za sudjelovanje na radionicama tehničke prirode velik.

Učenici su dobili nova znanja o tome kako se snaći u prirodi pomoću radio signala, izrađivali su modele aviona, spajali strujne krugove kojima se imitirao rad semafora, programirali putanju robota te se upoznali s radom fotoaparata, tehničkim aspektom te obradom fotografija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovim putem želimo čestitati svim sudionicama na usvojenom znanju, zahvaliti Osnovnoj školi Ljudevita Gaja što su osigurali prostor i animirali učenike te im poželjeti svu sreću u daljnjem radu", kažu u Zajednici tehniče kulture OBŽ.

Organizator projekta su Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Osnovna škola Ljudevita Gaja, a pokrovitelj je Osječko-baranjska županija.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!