Vijesti / Ostalo

Vozači oprez! Policija za vikend najavila pojačane kontrole

Vozači oprez! Policija za vikend najavila pojačane kontrole

Na području PU osječko – baranjske policijski će službenici u nadolazećem vikendu provesti pojačane mjere u prometu.

Mjere će biti usmjerene na prekršaje koji su u uzročno – posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i njihovih posljedica. Prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, prekršaje vozača bicikla, mopeda i motocikla kao i drugim težim prometnim prekršajima (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i drugi).

Jučer, 28. ožujka, na području ove policijske uprave policijski su službenici u prometu zaustavili pet vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (četiri vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 18,50 sati u Tenji, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od pet do petnaest tisuća kuna ili kazna zatvora do 60 dana te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 24 mjeseca. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Policijski službenici su u 22 sata u Bijelom Brdu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 54-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od tri do pet tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do devet mjeseci. Vozač je, unazad dvije godine, jednom pravomoćno presuđen za isti prekršaj te je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr
FOTO: Pixsell

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!