Vijesti / Ostalo

Tijekom vikenda policija zatekla 20 pijanih vozača: Rekorder zaustavljen u Čepinu

Tijekom vikenda policija zatekla 20 pijanih vozača: Rekorder zaustavljen u Čepinu

Na području PU osječko – baranjske od 22. do 24. ožujka policijski službenici u prometu evidentirali su 20 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (17 vozača osobnih automobila, dva vozača bicikla i jedan vozač teretnog automobila najveće dopuštene mase 3500 kilograma).


 
U navedenom periodu osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, evidentirana su još 353 prekršaja, od čega 201 prekršaj prekoračenja brzine kretanja (od čega 54 prekršaja u pojačanim mjerama koje su provedene od 18 sati 23. do 2 sata 24. ožujka), 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja pod zabranom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 9 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 73 ostalih prekršaja.
 
Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 24. ožujka u 2,30 sati u Čepinu kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,72 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
U subotu, 23. ožujka, u 6 sati na raskrižju Belomanastirske i Delničke ulice u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 19-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Istoga dana u 11,30 sati na raskrižju ulica Ivana Gundulića i Županijske u Osijeku dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
U 14,38 sati 23. ožujka u Strossmayerovoj ulici u Osijeku policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,43 grama po kilogramu. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
Također 23. ožujka, u 15,30 sati, policijski su službenici u Dardi zaustavili 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,60 grama po kilogramu. Biciklist je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U 19,30 sati istoga dana u Harkanovcima su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U nedjelju, 24. ožujka, u 01,45 sati u Valpovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,09 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Istoga dana u 22,45 sati u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,54 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.
 
U 23,35 sati 24. ožujka na državnoj cesti broj 7 (zapadna obilaznica Grada Osijeka) dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a 26-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 0,54 grama po kilogramu.

Izvor: PU osječko-baranjska

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!