Vijesti / Ostalo

Ni jedan lokalni vlak nema klimu

Ni jedan lokalni vlak nema klimu

Čak pet sati vožnje vlakom na plus 50 stupnjeva koliko je, prema riječima nekolicine putnika, iznosila temperatura u vlaku koji je vozio na relaciji Zagreb-Osijek, predmet su velike istrage u Hrvatskim željeznicama!

Još uvijek se prikupljaju izvješća, odnosno očitovanje konduktera na spornome vlaku, a doneseni zaključci bit će prezentirani javnosti za koji dan.
Međutim, kako se čini, nije samo taj vlak prevozio putnike bez da je prethodno ondje bio uključen klima-uređaj. Štoviše, vlakovi koji prometuju slavonskim željeznicama klimu uglavnom nemaju! U Putničkom prometu HŽ-a u Osijeku doznajemo da tzv. plavci koji uglavnom prometuju u lokalnom prometu nisu ni opskrbljeni klima-uređajima, odnosno da je uređaj ugrađen u tek jedan vlak koji prometuje do Vinkovaca!

Nema novih vlakova za Slavoniju

Novi elektromotorni vlakovi čija je nabava u tijeku nisu predviđeni za prometovanje do Slavonije. Točnije, tek će se jedan uputiti do Vinkovaca, a za sve ostale linije i dalje će vrijediti lokalni vlakovi u kojima tijekom ljeta i za velikih temperatura doslovce nije moguće disati. U HŽ-u ipak kažu da su vlakovi na relaciji Osijek-Zagreb relativno dobri s, kako navode, pristojnim vagonima. S obzirom na to da putnici posljednjih dana u tim 'pristojnim' vlakovima haluciniraju od vrućine, kakvi li su tek lošiji vlakovi!?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: M.Mihelić (www.glas-slavonije.hr)


Izdvojeno

Reci što misliš!