Vijesti / Ostalo

Brzi i žestoki na osječkoj obilaznici: Alfom jurcao 179 km/h, a Mercedesom 187 km/h

Brzi i žestoki na osječkoj obilaznici: Alfom jurcao 179 km/h, a Mercedesom 187 km/h

Na području PU osječko – baranjske od 8. do 10. veljače policijski službenici u prometu su zatekli 28 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Dvadeset pet je bilo vozača osobnih automobila i tri vozača bicikla.

U navedenom periodu, osim prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, evidentirano je još 205 prekršaja, od čega 92 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 66 ostalih prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su 10. veljače 2019. 19,05 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 2,24 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U subotu 9. veljače, u 8,50 sati, policijski službenici zaustavili su na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica) osobni automobil marke „Alfa Romeo 156“, kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin. Prethodno se vozilo kretalo brzinom od 179 kilometara na sat, van naselja, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 110 kilometara na sat, a prekoračenje brzine utvrđeno je presretačem.

U 14,05 sati 9. veljače policijski službenici zaustavili su na državnoj cesti broj 2 (južna obilaznica) osobni automobil marke „Mercedes 350 D 4MATIC“, kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin. Prethodno se vozilo kretalo brzinom od kretao se brzinom od 187 kilometara na sat, van naselja, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 90 kilometara na sat, a prekoračenje brzine utvrđeno je presretačem.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!