Vijesti / Ostalo

Danas +35 C u hladu! Kako preživjeti?

Danas +35 C u hladu! Kako preživjeti?

Dan će proteći uz kristalno čisto i vedro nebo, a vjetra gotovo uopće neće biti pa će i dojam vrućine biti izraženiji.

Svi oni koji nisu otišli na godišnji odmor imaju priliku rashladiti se na nekom od brojnih kupališta u Slavoniji i Baranji. Također, preporučamo uzimanje velike količine napitaka, ali uz izbjegavanje alkohola. Iako nam više godi hladna tekućina, konzumirajte piće rashlađeno na sobnu temperaturu jer hladna tekućina samo pospješuje osjećaj vrućine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Znojenje nipošto ne smijemo izbjegavati; ono je prirodan način rashlađivanja organizma i što se više znojimo, veća je potreba za tekućinom. Pojačanom konzumacijom tekućine nećemo povećati znojenje.

Osim toga, izbjegavajte izravno izlaganje suncu u podnevnim u podnevnim satima, a posebno se to odnosi na srčane bolesnike. Oni koji se pak ipak izlažu suncu neka koriste zaštitne kreme s visokim faktorom kao i pokrivala za glavu Klima uređaj i dobar i koristan  uređaj koji nas spašava u zatvorenim prostorima, ali pazite da ne pretjerate. Velike razlike između vanjske i unutarnje temperature mogu izazvati temperaturni šok od kojega se teško oporavlja. Promjenite i svoje prehrambene navike i unosite veće količine sezonskoga voća i povrća te blago zasoljenu, prvenstveno kuhanu hranu.

Ovakve temperature potrajati će i sljedećih dana pa nam ne preostaje ništa osim opreza i pridržavanja uputa za preživljavanje na ljetnim vrućinama.

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: Budi.in

   


Izdvojeno

Reci što misliš!