Vijesti / Ostalo

U Vukovar u legendarnim Zengama

U Vukovar u legendarnim Zengama

U spomen na stradanje Vukovara i njegovih stanovnika u obrambenom Domovinskom ratu Hrvatski sabor je 1999. proglasio 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., pa će se tako u nedjelju, 18. studenoga 2018. godine, u Vukovaru održati središnja svečanost odavanja počasti poginulima u obrani grada.



Vukovarci mjesec studeni proživljavaju u prisjećanju na strahote kojima su bili izloženi u velikosrpskoj agresiji, a posebno nakon što je 18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade slomljena obrana grada, a u Vukovar ušli pripadnici srpskih paravojnih postrojba i bivše Jugoslavenske vojske, počinivši brojne monstruozne zločine nad hrvatskim braniteljima i civilima koje su zatekli u razorenom i uništenom gradu.

Kako će se i ove godine tradicionalno održati Kolona sjećanja u čast poginulim hrvatskim braniteljima, Rotary District 1913 na inicijativu Rotary kluba Vinkovci 1937 poziva sve ljude dobre volje da se ujedine i da u Koloni sjećanja koračaju u legendarnim vukovarskim Zengama - vječnim simbolom obrane grada Vukovara i hrvatskih branitelja!

Na simboličan način pokažimo jedinstvo, zajedništvo i jednakost u obilježavanju najtužnijeg dana u povijesti samostalne i suverene Hrvatske države!

  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!