Vijesti / Ostalo

Policija je za vikend imala pune ruke posla: Vozili pijani, nevezani i s mobitelima u rukama

Policija je za vikend imala pune ruke posla: Vozili pijani, nevezani i s mobitelima u rukama

Od 26. do 28. listopada na području ove PU policijski su službenici u prometu zatekli 42 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, od čega 38 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikla.

U navedenom periodu osim prekršaja nedozvoljene prisutnosti alkohola u krvi vozača, policijski službenici evidentirali su još 341 prekršaj, od čega 161 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 45 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, osam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, dva vozača su odbili alkotestiranje, jedan vozač je odbio ispitivanje prisutnosti droga u organizmu i 89 ostalih prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola evidentirali su 27. listopada u 12sati u Dalju, kada su zaustavili 55-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,49 promila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 16,20 26. listopada policijski su službenici u Čepinu zaustavili 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Policijski su službenici 28. listopada u 4,20 sati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku zaustavili 45-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,13 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana u 14,20 sati u Ružinoj ulici u Osijeku policijski su službenici zaustavili 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,52 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 17,10 sati 28. listopada u Našicama se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a, 62-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog automobila, je imao alkohola u krvi od 1,77 promila. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U Krstovoj ulici u Osijeku 28. listopada u 23 sati policijski su službenici zatekli 20-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom te  su kod njega pronašli biljnu materiju nalik na drogu „marihuana“. Vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu te je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!