Vijesti / Ostalo

Tijekom vikenda policija zaustavila 44 pijanih vozača: Rekorder biciklist s Juga 2

Tijekom vikenda policija zaustavila 44 pijanih vozača: Rekorder biciklist s Juga 2

Od 19. do 21. listopada na području PU osječko – baranjske policijski službenici u prometu su zatekli 44 vozača koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. Trideset osam su bili vozači osobnih automobila, pet je bilo vozača bicikla i jedan vozač teretnog automobila.

U navedenom periodu policijski su službenici evidentirali još 238 prekršaja, od čega 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja upravljanja pod zabranom, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 75 ostalih prekršaja.

Najveću prisutnost alkohola evidentirali su 19. listopada u 13,55 sati u Biševskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili 53-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,75 grama po kilogramu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U naselju Sjenjak u Osijeku 19. listopada u 23,38 sati policijski službenici zatekli su 80-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,52 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U Gackoj ulici u Osijeku 20. listopada u 05,10 sati policijski službenici zatekli su 48-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,58 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U subotu, 20. listopada, u 16,10 sati u Osijeku se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom, a, 68-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog automobila, je imao alkohola u krvi od 0,55 grama po kilogramu.

U 01,30 sati 21. listopada u Bizovcu, policijski službenici zatekli su 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana u 02,15 sati u Našicama policijski su službenici zatekli 29-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U Ulici Kamila Firingera u Osijeku 21. listopada u 3 sata zatečen je 32-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,70 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Također su, 21. listopada u 3 sata, u istoj ulici u Osijeku zatekli 21-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom nakon što je isključen iz prometa zbog upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U Ulici kneza Trpimira u Osijeku 21. listopada u 03,40 sati zatečen je 49-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 21,00 sati 21. listopada u Martinu se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teže, a jedna lakše ozlijeđena, a, 35-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog, vozač osobnog automobila, imao je alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!