Vijesti / Ostalo

Muku mučite s smrdljivim martinima? Evo kako ih se brzo riješiti

Muku mučite s smrdljivim martinima? Evo kako ih se brzo riješiti

Sezona je smrdljivih martina i malo je onih koji ne muče muku s ovim dosadnim kukcima.

Stručnjaci upozoravaju da je do povećavanja broja smrdljivih martina došlo zbog promjene klime i viška kišnih, ali toplih dana. Srećom, osim što su izuzetno dosadne i smrdljive, ove bube nisu opasne za ljude.  

Iako mislite da vam možda nema spasa dok se temperature ne spuste ispod ništice, vrijeme je da smrdljivim martinima stanete na kraj i to uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo i osnovno jest da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata mrežicama. Također pomoć si možete žutim papirom. Naime, ove kukce privlači žuta boja pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polijepite žuti papir na koji će ovi dosadni kukci dolaziti.

Umjesto raznoraznim otrovnim sprejevima, riješite ih se potom jednostavnom mješavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode ulijte jedan do dva posto tekućeg sapuna i tom mješavinom poprskajte ove smrdljive kukce. Smrdljive martine odbija i miris češnjaka i mente pa ih postavite ispred svojih prozora ili vrata.

Ako su i smrdljivci nekako ušli u vaš dom, ne zaboravite da ih ne smijete stiskati da bi ih ubili jer tada ispuštaju onaj odvratni smrad. Radije ih usisajte usisavačem, nježno ih pokupite toalet papirom i bacite u WC školjku ili na njih prislonite ljepljivu traku i tako ih ulovite.

SiB.hr
FOTO:Patrik Macek/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!