Vijesti / Ostalo

Tijekom vikenda policija zaustavila 16 pijanih vozača: Rekorder zaustavljen u Čepinu

Tijekom vikenda policija zaustavila 16 pijanih vozača: Rekorder zaustavljen u Čepinu

Na području PU osječko - baranjske od 28. do 30. rujna policijski službenici u prometu su zatekli 16 vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Petnaest je bilo vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla.

U navedenom periodu osim prekršaja vezanih uz alkohol, policijski službenici u prometu su evidentirali još 267 prekršaja, od čega 123 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanje pod zabranom, 8 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 75 ostalih prekršaji.

Najveću prisutnost alkohola utvrdili su 29. rujna u 23,50 sati u Čepinu, kada su zaustavili 48-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 1,10 sati 28. rujna u Zmajevcu policijski službenici zatekli su 41-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak 29. rujna u 3,15 sati u Dubrovačkoj ulici u Osijeku policijski službenici zatekli su 45-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,13 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Istoga dana 29. rujna u 23,41 sati u Ulici cara Hadrijana u Osijeku policijski službenici zatekli su 57-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,53 grama po kilogramu. Isti je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U 1,15 sati 30. rujna policijski službenici zatekli su u Našicama 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i odbio alkotestiranje. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Istoga dana u 4,30 sati u Bijelom Brdu zatekli su 38-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Policijski su službenici 30. rujna u 14,25 sati u Bijelom Brdu zatekli 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,20 grama po kilogramu. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

U nedjelju, 30. rujna u 15,30 sati u Sarvašu dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a jedan od sudionika, 43-godišnji hrvatski državljanin iz Sarvaša, vozač osobnog automobila, upravljao je vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!