Vijesti / Ostalo

Djevojčici (7) iz Vinkovaca poznati odvjetnički ured poslao ovrhu!

Djevojčici (7) iz Vinkovaca poznati odvjetnički ured poslao ovrhu!

Javni bilježnik koji je poslao ovršni prijedlog u ime tvrtke odvjetnika Hanžekovića se ispričao.

Dodao je kako je pošta u Vinkovcima inzistirala da djevojčica sama dođe u poštanski ured preuzeti preporučenu poštu na kojoj je bila adresirana vinkovačka adresa. 

Objavio apel oca

U objavi na Facebooku Mijatović je prenio i apel oca 7-godišnjakinje koji je ispričao što se dogodilo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovo što se dogodilo mojoj obitelji želim da svi znaju. I prijatelji i poznanici i cjelokupna hrvatska javnost pa da vidite u kakvoj mi to državi živimo. 25. 9.2018., dobili smo obavijest da se trebamo javiti na poštu jer je nešto došlo na ime moje kćeri. 26.09.2018., supruga dođe u poštu tražeći da joj se preda paket. Službenica prvo nije htjela dati "paket" supruzi budući da je riječ o OVRSI! Sad je pravo vrijeme da kažem kako moja kćer ima 7 godina", napisao je otac. 

Dodaje kako je čitava obitelj u šoku. 

"To što je adresa potpuno deseta, to me najmanje brine. Ono što me brine jest odakle im OIB moje kćeri!? Ma ne zanima me što na to pravo imaju javni bilježnici! Znam da imaju, ali, tko im može dati OIB maloljetnog djeteta? Gdje su tu prava djeteta!? Gdje je sada ta uredba EU o tajnosti podataka maloljetne djece!? Gdje je uopće pravna država!? Ovršiti maloljetno dijete, pa to može samo u Hrvatskoj", napisao je otac 7-godišnjakinje.

Dogodila se pogreška

Dodaje kako su kontaktirali javnog bilježnika koji je poslao ovršni prijedlog u ime tvrtke odvjetnika Hanžekovića te kako se isti ispričao. Kazao je kako je javni bilježnik rekao da njegov službenik nije odradio dobro posao te da će povući ovršni prijedlog.

"Mnogi od vas, koji budu ovo čitali, sigurno će reći da se radi o grešci koja se može dogoditi svakome. Pa evo vam sada i crni scenarij. Recimo da nismo preuzeli pošiljku ili da smo ju odbili preuzeti. Nakon 8 dana ovrha postaje pravomoćna. Slijedi ovrha skrbnika bez obzira što je riječ o maloljetnoj osobi koja na sebi nema ništa. Sigurno nema kuću u Jastrebarskom! Skrbnike tada čeka sudski proces i dokazivanje gore već navedenoga. Srećom nije ni tako velik iznos. A što da je u pitanju neki veći iznos? Možete blokirati život cijele jedne obitelji, baciti ih na koljena, jer, eto, netko nije dobro obavio svoj posao", napisao je otac u apelu. 

Najviše ga brine, kaže, spoznaja da netko može doći do OIB-a maloljetnog djeteta. "Ako se može doći do njihova OIB-a, što je s nama ostalima? Kako da se mi odrasli branimo, kad u našoj državni ni dijete nije zaštićeno!? Zar još nekom nije jasno zašto se bježi iz ove države!? Dosta! Dijelite dalje. Neka se i vaši prijatelji upoznaju s pravnim poretkom RH. A moja kćer piše zadaću", stoji u apelu oca objavljenog na Facebooku.

Izvor: Vijesti.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!