Vijesti / Ostalo

FlixBus u Hrvatskoj bilježi rast broja putnika za 100%

FlixBus u Hrvatskoj bilježi rast broja putnika za 100%

Završetkom ljetne sezone, FlixBus ponovo bilježi rekordan rast broja putnika. U odnosu na ljetne mjesece prošle godine, broj putnika porastao za 100%.



Najposjećenije destinacije u Hrvatskoj koje su dio FlixBus europske mreže od 2.000 destinacija ovog su ljeta bile grad Zagreb, Zadar i Split. U Zagreb je FlixBusom stiglo 70% više putnika nego prošle ljetne sezone, u Zadar 80% više putnika, dok je u Split stiglo 130% više putnika nego prošlo ljeto.

Osijek također bilježi rekordan rast u broju putnika. U ovaj je grad tijekom ljetnih mjeseci stiglo 180% više putnika nego prošlog ljeta što je rezultat direktnih zelenih linija otvorenih ovo proljeće koje su Osijek povezale s Bečom, Budimpeštom, Bratislavom i Pragom.

˝FlixBus mreža linija neprestano raste i time povezuje Hrvatsku sa sve većim brojem europskih država što posljedično utječe i na veći priljev putnika i turista u Hrvatsku. Više dnevnih veza, veća frekvencija polazaka tijekom dana te sinonim za putovanja koji FlixBus predstavlja diljem Europe, stavlja Hrvatsku na mapu kako europskih tako i svjetskih putnika koji koriste autobuse u otkrivanju Europe.˝ - izjavila je Petra Milanović, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Globalni rast FlixBus putnika diljem Europe

Pozitivan trend i rast od 50% odrazio se  i na globalnoj razini gdje su najposjećenije top turističke destinacije poput Pariza, Münchena, Praga, Amsterdama ili Rima.

Osim Hrvatske, rast od 100% zabilježile su i Bosna i Hercegovina, Češka, Mađarska i Španjolska dok su Luxemburg, Norveška i Švedska utrostručile broj putnika. Poljska i Rumunjska i ove su sezone ostvarile značajan porast dok je u Portugal stiglo pet puta više putnika u odnosu na ljeto 2017.

˝Svaka europska zemlja u FlixBus mreži autobusnih linija, zabilježila je rast u broju putnika.˝ – dodala je Petra.

FlixBus i FlixTrain čine mrežu linija od 300.000 dnevnih veza u 2.000 destinacija. Od početka FlixBusa 2013. godine putovalo je do sada više od 100 milijuna putnika.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!