Vijesti / Ostalo

Tijekom vikenda policija zaustavila 16 pijanih vozača: Rekorder Đakovčanin s 2,63 promila

Tijekom vikenda policija zaustavila 16 pijanih vozača: Rekorder Đakovčanin s 2,63 promila

U subotu 18. i nedjelju 19. kolovoza na području PU osječko – baranjske provedene su pojačane mjere u prometu usmjerene na utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Tijekom provođenja mjere policijski su službenici evidentirali ukupno 36 prekršaja, od čega 16 prekršaja upravljanja vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, dva prekršaja pješaka, jedan prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila, jedan prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i devet ostalih prekršaja.

Od 17. do 19. kolovoza na području ove policijske uprave policijski su službenici u prometu zatekli 23 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Devetnaest je bilo vozača osobnog automobila, tri vozača bicikla i jedan vozač mopeda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveću prisutnost alkohola u krvi utvrdili su 17. kolovoza u 18,45 sati u Đakovu, kada su zaustavili 52-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,63 grama po kilogramu (promila). Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebne prostorije.

U 16,30 sati 18. kolovoza u Đakovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je jedan od sudionika imao alkohola u krvi od 1,60 grama po kilogramu (promila). Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Izvor: PU osječko-baranjska
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

 


Izdvojeno

Reci što misliš!