Vijesti / Ostalo

Vukovarski vodotoranj potpuno zaštićen od korozije zahvaljujući baranjskoj tvrtki

Vukovarski vodotoranj potpuno zaštićen od korozije zahvaljujući baranjskoj tvrtki

Vlasnik Corteca, Boris Mikšić i njegov tim, sastali su s gradonačelnikom Vukovara, Ivanom Penavom. U sklopu posjeta delegacija je obišla i vukovarski Vodotoranj kako bi popratili trenutno stanje rekonstrukcije.

Grupacija Cortec® donirala je svoju patentiranu, svjetski poznatu tehnologiju migrirajućih inhibitora korozije, MCI®. Ta tehnologija trenutno se koristi za obnovu spomenika  koji je uništen tijekom Domovinskog rata.

Na inicijativu Borisa Mikšića, njegova tvrtka Cortec®  donirala je će potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije vukovarskog Vodotornja prema glavnom projektu – Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata “Vodotoranj Vukovar“. Cortec®  je za obnovu simbola grada Vukovara donirao MCI® tehnologiju koja na revolucionaran način produžuje životni vijek betonskih konstrukcija. To je najbolja  tehnologija ove vrste u svijetu i sačuvat će vukovarski Vodotoranj kao spomenik patnje i junaštva hrvatskog naroda za buduće generacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tehnologija  donirana Vukovaru bila je primijenjena za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11. rujna I za taj projekt je osvojila prvu nagradu za rehabilitaciju infrastrukture u SAD-u međunarodnog strukovnog društva za sanaciju betonskih struktura. Tijekom sastanka u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava i g. Mikšić razgovarali su o trenutnom stanju infrastrukture u Vukovaru i potencijalnim ulaganjima u taj grad. Hrvatska tvornica bioplastike, EcoCortec®, dio Cortec® Grupe, već 12 godina posluje u obližnjem Belom Manastiru i trenutno je u velikoj ekspanziji zbog izvrsnih poslovnih rezultata. Tvornica izvozi ekološki sigurnu ambalaže za zaštitu od korozije diljem svijeta. Tijekom sastanka gospodin Mikšić istaknuo je: "Jako sam zadovoljan i sretan s razvojem poslovanja u Hrvatskoj".

Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, iskazao je zahvalnost Cortecu: "Imate našu veliku zahvalnost za jednu od najvrednijih donacija za proces rekonstrukcije. Vjerujemo da ste zadovoljni napretkom radova i veselimo se daljnjoj suradnji u budućnosti".

"Ova je suradnja od posebnog značaja za mene kao Hrvata i domoljuba. Grad Vukovar je bio devastiran ratom više nego bilo koje drugo mjesto u našoj zemlji. Mjesto koje Vukovar ima u srcima hrvatskih građana neusporedivo je s ičim drugim ", istaknuo je gospodin Mikšić.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!