Vijesti / Ostalo

Županija sufinancira uređenje 27 vatrogasnih domova sa 450.000 kuna

Županija sufinancira uređenje 27 vatrogasnih domova sa 450.000 kuna

Ugovore o potporama Osječko-baranjske županije za sufinanciranje prostornih uvjeta 27 dobrovoljnih vatrogasnih društava danas, 11. srpnja 2018. godine, potpisao je zamjenik župana Goran Ivanović s predstavnicima 13 jedinica lokalne samouprave i 14 dobrovoljnih vatrogasnih društva.

Naime, na području Županije djeluje 16 vatrogasnih zajednica s 142 dobrovoljna vatrogasna društva i tri javne vatrogasne postrojbe, a jedan od uvjeta za njihovo pravovremeno i kvalitetno djelovanje je postojanje prostornih uvjeta. Osječko-baranjska županija stoga redovito planira sredstva za izgradnju, uređenje i opremanje vatrogasnih domova koja su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave i DVD-a. Javni poziv za to sufinanciranje objavljen je od 1. do 15. svibnja 2018. godine, provedena je potom redovita natječajna procedura te je stručno povjerenstvo predložilo županu Ivanu Anušiću donošenje rješenja o isplati ovih potpora. Danas su potpisani ugovori o međusobnim pravima i obvezama između Županije i vlasnika vatrogasnih domova.

- Ovim potporama želimo Vam pomoći da uvjeti rada vatrogasaca budu bolji nego do sada te da vatrogastvo podignemo na još višu razinu, odnosno uskladimo s potrebama i očekivanjima građana. Vatrogasci danas ne gase samo vatru nego u mnogim slučajevima prvi priskaču u pomoć i zato im trebamo osigurati uvjete i materijalna sredstva – rekao je zamjenik župana Goran Ivanović.

Pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj Slavko Marjančević dodao je kako je 450.000,00 kuna raspoređeno na sva društva koja su podnijela zahtjev te vjeruje da će se time dijelom poboljšati uvjete njihova rada. Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević zahvalio je Županiji na kvalitetnoj suradnji te što osigurava i druge potpore vatrogastvu.

Ugovore su potpisali predstavnici Grada Donjeg Miholjca za adaptaciju prostorije vatrogasnog doma u Donjem Miholjcu, Općine Feričanci za postavljanje nadstrešnice na zgradi vatrogasnog doma u Feričancima, Općine Podgorač za uređenje vatrogasnog doma u Stipanovcima, Općine Vladislavci za uređenje fasade vatrogasnog doma u Hrastinu, Općine Magadenovac za uređenje krovišta i fasade vatrogasnog doma u Šljivoševcima, Općine Vladislavci za nabavu ormara za vatrogasne uniforme u Vladislavcima, Općine Satnica Đakovačka za uređenje fasade i obnovu stolarije vatrogasnog doma u Gašincima, Općine Satnica Đakovačka za ugradnju grijanja u vatrogasnom domu u Gašinci, Općine Feričanci za zamjenu dotrajalih ulaznih vrata i dogradnju vatrogasnog doma u Valenovcu, Grada Našica za ugradnju garažnih vrata na vatrogasnom domu u Vukojevcima, ugradnju garažnih vrata na vatrogasnom domu u Jelisavcu, ugradnju PVC vrata i prozora na vatrogasnom domu u Zoljanu i ugradnju garažnih vrata na vatrogasnom domu u Lili.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ugovore su potpisali i predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, i to DVD-a Branjin Vrh za adaptaciju vatrogasnog doma, DVD-a Karanac za nabavu stolica za opremanje vatrogasnog doma, DVD-a Semeljci za zamjenu pokrova na vatrogasnoj garaži, DVD-a Gorjani za uređenje službenih prostorija vatrogasnog doma, DVD-a Kešinci za nabavu stolica i poboljšanje prostornih uvjeta, DVD-a Retfala Osijek za izvođenje radova na dovršetku drugog kata vatrogasnog doma, DVD-a Osijek Gornji grad za uređenje muzeja vatrogasne opreme, DVD-a Harkanovci za nabavu stolova i stolica za uređenje vatrogasnog doma, DVD-a Bokšić Lug za postavljanje fasade na vatrogasnom domu, DVD-a Tomašanci za uređenje prostora za djecu i mlade u vatrogasnom domu, DVD-a Osijek Donji grad za izgradnju, uređenje i opremanje prostora vatrogasnog doma, DVD-a Đakovo za renoviranje sanitarnih čvorova vatrogasnog doma, DVD-a Vrbica za mjestimično krpanje i bojanje sale vatrogasnog doma te DVD-a Dalj za ugradnju prostorija u vatrogasnom domu.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!