Vijesti / Ostalo

Županija obnavlja 42 sportska terena

Županija obnavlja 42 sportska terena

Osječko-baranjska županija na čelu s županom Ivanom Anušićem uručila je ugovore za gradnju i obnovu sportskih igrališta vrijedne ukupno gotovo milijun i pol kuna.

Na nedavno obnovljenu i asfaltiranu atletsku stazu školskog igrališta Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama u prvoj polovici srpnja ugradit će se tartan podloga.

Novac za ovu investiciju (340.000, kuna) osigurala je Osječko-baranjska županija, pa su župan Ivan Anušić i ravnatelj ove škole Željko Filjak danas, 15. lipnja 2018. godine, potpisali ugovor za izvođenje tih radova. Postupak javne nabave je u tijeku i ukoliko vremenske prilike dozvole tartan će biti postavljen već u prvoj polovici srpnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za rekonstrukciju školskog igrališta Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama u županijskom proračunu osigurano je ukupno 1.443.020,85 kuna, no učinjen je zaista veliki zahvat na obnovi sportskog terena, postavljanju rasvjete te izgradnji atletske staze koja sada dobiva i najkvalitetniju podlogu za sportske aktivnosti 1.014 svojih učenika, ali i za ostale građana Našica. Sličan zahvat Županija je provela i u Đakovu gdje je na isti način obnovljeno i uređeno srednjoškolsko igralište - rekao je župan Ivan Anušić prilikom potpisivanja ugovora.

Uz predstavnike našičke srednje škole, u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku danas je župan Anušić potpisao ugovore s predstavnicima 42 sportska kluba i udruga s područja Osječko-baranjske županije za gradnju i obnovu sportskih objekata i terena. Ukupna vrijednost ugovora je 300.000,00 kuna, a novac je raspoređen nogometnim, vaterpolo, teniskim, konjičkim i drugim klubovima i udrugama u pojedinačnim iznosima od 5.000,00 do najviše 13.000,00 kuna. Riječ je o potporama koje Županija dodjeljuje na temelju javnog poziva na koji se javilo 65 klubova i udruga s ukupnim zahtjevom u iznosu od 1,5 milijun kuna, a stručno povjerenstvo je nastojalo raspoloživi iznos podijeliti najpravičnije i po kriterijima natječaja.

- U izgradnju sportskih objekata, terena i za aktivnosti udruga Osječko-baranjska županija je iz svog proračuna u vremenu 2017/2018. godine ukupno uložila 4.247.966,33 kuna. Tako smo prošle godine financirali radove izgradnje i održavanja 12 sportskih terena, a u tijeku je realizacija projekta opremanja sedam dječjih igrališta na području cijele županije. U narednom razdoblju planiramo povećati iznos potpora za sportske klubove i udruge. Naravno, pri dodjeli potpora brinemo o ravnomjernoj zastupljenosti svih sportova i područja naše županije kako bi potaknuli i omogućili njihov što homogeniji razvoj. Svjesni smo velike uloge sporta za pravilan razvoj djece i njihovo izrastanje u zdrave i odgovorne osobe, pa financiranju njihova rada prilazimo s velikom pozornosti - zaključio je župan Anušić.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!