Vijesti / Ostalo

U noći sa subote na nedjelju policija zaustavila 45 vozača u prekršaju od čega je njih 27 vozilo pod utjecajem alkohola

U noći sa subote na nedjelju policija zaustavila 45 vozača u prekršaju od čega je njih 27 vozilo pod utjecajem alkohola

Od 20 sati 9. lipnja do 6 sati 10. lipnja na području PU osječko – baranjske provedene su šestsatne pojačane mjere u prometu. Mjere su bile usmjerene nana utvrđivanje prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.  

Tijekom provođenja akcije policijski službenici evidentirali su ukupno 45 prekršaja vozača, od čega se 27 odnosilo na upravljanje vozilima uz prisutnost alkohola u krvi.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici utvrdili su 10. lipnja u 2,35 sati u Našicama, kada su zaustavili 25-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu (promila).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za vrijeme provođenja pojačanih mjera dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je počinitelj napustio mjesto događaja.

Tijekom provođenja pojačanih mjera, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, dvije su osobe smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U niže navedenoj tablici dat je pregled podataka o dobi vozača koji su zatečeni u prekršajima upravljanja vozilom uz prisutnost alkohola u krvi.

 

dob vozača

alkohol

18-24

6

25-30

5

31-40

8

41-50

4

preko 50

4

UKUPNO

27

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!