Vijesti / Ostalo

U Vukovaru otvoren Probacijski ured

U Vukovaru otvoren Probacijski ured

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava prisustvovao je otvorenju Probacijskog ureda Vukovar koji će nadzirati izvršavanje sankcija i mjera koje je do sada obavljao Probacijski ured Osijek za područje Vukovarsko-srijemske županije. Otvaranjem ovoga ureda omogućava se učinkovitije I ekonomičnije izvršavanje probacijskih poslova za građane Vukovarsko-srijemske županije.

"Doista poseban dan kao i svaki onaj kada se u gradu Vukovaru ostvara neka institucija, a pogotovo državne razine. Za naše građane je otvaranje Probacijskog ureda važno jer za izvršavanje probacijskih poslova više neće morati ići u Osijek te će sustav biti efikasniji, ali njegova je važnost i u tome što s aspekta upravnog i administrativnog sjedišta županije jačamo svoje kapacitete," rekao je gradonačelnik Penava ističući kako osim pozicioniranja Vukovara kao središta županije svako otvaranje institucija znači i nova radna mjesta.

Novi Probacijski ured otvorio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković koji je ovom prilikom istaknuo kako Probacijski ured obuhvaća cijeli niz poslova značajnih u kaznenom postupku te Hrvatska nastoji zaokružiti učinkovitu mrežu probacijskih ureda kojih je danas s vukovarskim 13, a u petak će se Probacijski ured otvoriti i u Gospiću.

"Probacijski uredi su pomoć svim sudionicima u kaznenom postupku. To su poslovi od važnosti za sigurnost društva kojima se Republike Hrvatska štiti na neki način od počinitelja kaznenih dijela, ali to su i oni poslovi kojima mi želimo utjecati na postupak resocijalizacije izvršitelja kazne", pojasnio je Bošnjaković napomenuvši kako je u 2017. godine u svim probacijskim uredima u Hrvatskoj bilo 4200 predmeta koji su se odnosili na 3.500 osoba.

SiB.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!