Vijesti / Ostalo

Kod 78-godišnjaka policija pronašla veliki arsenal oružja, a on kaže da ne zna otkud to kod njega

Kod 78-godišnjaka policija pronašla veliki arsenal oružja, a on kaže da ne zna otkud to kod njega

Jučer je u prostorijama PU požeško-slavonske održana izvanredna konferencija za medije povodom dovršenog kriminalističkog istraživanja vezano za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 Naime, policijski službenici su u petak, 4. svibnja 2018. godine, temeljem naredbe Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću na području Brestovca u kojoj prebiva 78-godišnjak prilikom čega su pronašli četiri bombe M-52P3, tri ručne bombe M-75, jedno tijelo ručne bombe M-91 bez upaljača, tri protupješačke mine PMA-2, devet komada upaljača za minu, jedna kumulativna tromblonska mina M-60P2, osam elektrodetonatorskih  kapisli, 23 komada detonatorskih kapisli broj 8, dva metra sporogorećeg štapina, tri poluautomatske puške „Crvena zastava“, dvije puške M-48 „Crvena zastava“, dva puškomitraljeza M-72, dva puškomitraljeza M-53 „Crvena zastava“, tri karabina M-98, dvije automatske puške „Špagin Dobošar“, jedna automatska puška M-70, jedan pištolj ručne izrade tzv. „kubura“, jedna cijev ručno rađenog pištolja, call 16 mm s tijelom pištolja, 380 grama baruta, jedna cijev za pušku M-98, dvije cijevi za pušku M-48, šest drvenih kundaka za puške M-48 i M-98, više komada raznih spremnika za puške, dva prigušivača te 3692 komada raznog streljiva, a koje je neovlašteno posjedovao. Protiv 78-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela iz  čl. 331 st. 3 Kaznenog zakona, „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

brestovac oruzje 1

Također, tijekom kriminalističkog istraživanja od 78-godišnjaka iz preventivnih razloga oduzeto je oružje i streljivo za koje je posjedovao dozvolu za držanje i nošenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vjerojatno se netko uplašio da dalje drži to silno oružje pa je mislio da ću ga se ja lakše riješiti. S obzirom na to da sam prije osam godina imao problema s manjom količinom oružja, koju su i tad ostavili među sekundarnim sirovinama, i tad sam policiji rekao isto što i sad. No sudac me osudio i odslužio sam svoju kaznu. Upravo zbog toga nisam htio da mi se to ponovno dogodi jer sam u poodmaklim godinama, planirao sam prijaviti oružje - ispričao je 78-godišnjak. Požalio se kako mu je listopadu 2017. na Hitnom prijemu u Požegi preminula supruga. Ostao je sam i zaboravio na oružje. Svjestan sam da to nije smjelo biti kod mene. Ako će me kazniti, neka to učine. Na sudu ću reći kako ne znam tko je to oružje donio, rekao je "Brestovački Rambo" za 034portal.

brestovac oruzje 1

brestovac oruzje 1

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!