Vijesti / Ostalo

Vozili bez položenog vozačkog ispita i uzrokovali prometne nesreće

Vozili bez položenog vozačkog ispita i uzrokovali prometne nesreće

U jutarnjim satima 28. travnja 18-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim automobilom kolnikom nerazvrstane ceste Osijek – Bilje, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima na motorni pogon. Vozilom je sletjela s kolnika na travnatu površinu i prednjim dijelom vozila udarila u drvo. Vozilo se prevrnulo na stranu. Lakše je ozlijeđena vozačica te tri putnika iz vozila.

U poslijepodnevnim satima 27. travnja 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom Divaltove ulice u Osijeku, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije. Uslijed ne držanja potrebitog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom vozila udario je u vozilo ispred sebe.

U večernjim satima 28. travnja 38-godišnja hrvatska državljanka, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „B“ kategorije, upravljala je osobnim automobilom kolnikom državne ceste DC 7. Usred neprilagođene brizne kretanja stanju kolnika (mokar) i osobinama ceste (zavoj u lijevo), vozilom je sletjela s kolnika i zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udarila je u metalnu zaštitnu ogradu. Vozačica je lakše ozlijeđena, a utvrđeno je i da je vozilom upravljala uz prisutnost alkohola u krvi od 0,18 grama po kilogramu (promila).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, stoji u policijskom izvješću.

Izvor. PU osječko-baranjska


Izdvojeno

Reci što misliš!