Vijesti / Ostalo

Pronašli minu i kućište raketnog motora

Pronašli minu i kućište raketnog motora

Prilikom obrađivanja tla u polju između Osijeka i Brijesta, građanin je u poslijepodnevnim satima 16. travnja izorao dio protutenkovske mine, izvjestila nas je PU osječko-baranjska.

Istoga dana u prijepodnevnim satima, građanin je u šumi pored Biljske ceste pronašao kućište raketnog motora bestrzajnog topa.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji je uništio dio mine te preuzeo kućište raketnog motora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija podsjeća građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivaju građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

SiB.hr
Foto (Iluustracija): Damir Spehar/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!