Vijesti / Ostalo

Voda u Slavonskom Brodu ispravna za piće

Voda u Slavonskom Brodu ispravna za piće

U cilju pravovremenog i jasnog obavještavanja javnosti u skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju, pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo,  je dana 9. travnja 2018. godine održalo telefonsku Sjednicu te je, uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz razdoblje od tjedan dana, zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva.

VIDEO Proveli smo dan s obitelji u Slavonskom Brodu: 'Ne možemo skuhati juhu, oprati zube, ovo je srednji vijek'

U skladu s člankom 12. Stavak 5. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

VIDEO Neviđene snimke katastrofe u Slavonskom Brodu, vatrogasci kažu: 'Tekućina je bila razlivena na tisuću kvadrata'

Rezultat je to nalaza provedenih 10-ak dana nakon zagađenja za koje se pretpostavlja da je uzrokovano izljevanjem nafte u vodocrpilišnoj zoni. Dodajmo i kako policija još uvijek provodi istragu i zasad je nepoznato hoće li prema počinitelju pokrenuti postupak.

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!