Vijesti / Ostalo

Županija odobrila dodatnih 300 tisuća kuna za profesionalne vatrogasce

Županija odobrila dodatnih 300 tisuća kuna za profesionalne vatrogasce

Pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka prošle godine imali su 550 intervencija, a baš nikada ne mogu biti sigurni da pri intervenciji nisu i osobno ugroženi.

Upravo stoga bitno je njihovo opremanje, od zaštitnih odijela do drugih osnovnih sredstava za rad. Na području Osječko-baranjska županije djeluju tri javne profesionalne vatrogasne postrojbe; Osijek, Našice i Beli Manastir, a danas ( 6. travnja 2018. godine) župan Ivan Anušić potpisao je ugovore kojima se za njihov rad osigurava dodatnih 300.000,00 kuna. Ugovore su sa županom potpisali zapovjednik JPVP Grada Osijeka Pero Čeman, zapovjednik JVP Našice Aleksandar Ljubljanović i zapovjednik JPVP Beli Manastir Daniel Časar.

- Potpisivanjem ugovora Osječko-baranjska županija je dodijelila 300.000,00 kuna kojima se omogućava nabava osnovne vatrogasne i zaštitne opreme za sve tri javne profesionalne vatrogasne postrojbe na području naše Županije. Tako je za rad JPVP Grada Osijeka osigurano 180.000,00 kuna, za JPVP Grada Belog Manastira 60.000,00 kuna te za JVP Našice 60.000,00 kuna. Prošle godine dodijeljeno im je ukupno 108.000,00 kuna, pa smo se odlučili na veći iznos jer su vatrogasci u deficitu s opremom i drugim sredstvima rada, a oni izlažu svoje živote spašavajući naše živote i imovinu te moraju biti bolje opremljeni. Ovom donacijom Županija nastoji poboljšati njihove uvjete rada - rekao je župan Anušić te dodao da je riječ o dodatnim izdvajanjima, jer je kroz redovni program praćenja rada vatrogasaca u županijskom proračunu osigurano 720.000,00 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zapovjednik JPVP Grada Osijeka Pero Čeman naglasio je kako će njegova postrojba za taj novac kupiti 25 zaštitnih odijela.

Postrojba ima 91 operativnog vatrogasca, a nova odijela će biti dodijeljena vatrogascima koji su najviše izloženi opasnostima, a to su ljudi koji prvi stupaju na intervenciju. Zahvaljujem županu što je iskazao razumijevanje i prepoznao potrebu, uostalom i osobno se uvjerio u stanje naše opreme prilikom posjete naše postrojbe. Prošle godine dobili smo 36.000 kuna, a ove godine 180.000 kuna, što je znatno više. Profesionalni vatrogasci se izlažu psihofizičkim naporima, opasnostima i šetnostima pri svakodnevnim intervencijama i bez ove opreme ne mogu raditi – rekao je Čeman.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!