Vijesti / Ostalo

Organizirani kriminal: Uhićena skupina koja je krijumčarila cigarete iz Srbije u Hrvatsku

Organizirani kriminal: Uhićena skupina koja je krijumčarila cigarete iz Srbije u Hrvatsku

U koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Policijska uprava osječko–baranjska te u suradnji s mobilnom jedinicom Carine i policije provela je kriminalističko istraživanje nad jedanaest osoba.

Sumnja se da je jedna osoba organizirala zločinačko udruženje, dok su ostali prijavljeni u sastavu zločinačkog udruženja u najmanje dvanaest navrata prokrijumčarili veću količinu cigareta iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku, izbjegavajući carinski nadzor.

U provedbi kriminalističkog istraživanja ukupno je oduzeto 4509 šteka cigareta, devet kutija cigareta, više od četiri kilograma rezanog duhana, dva pištolja, 139 komada streljiva, nekoliko vozila, čamac s vanbrodskim motorom, oko dvadeset tisuća kuna u stranoj valuti te mobiteli.

pljuge1

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zločinačko udruženje“, „Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja“, „Izbjegavanje carinskog nadzora“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ podnesene su kaznene prijave, stoji u izvješću policije.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!