Vijesti / Ostalo

Pogledajte u kojim slavonskim školama kreće kurikularna reforma

Pogledajte u kojim slavonskim školama kreće kurikularna reforma

Oo jeseni u 46 osnovnih i 26 srednjih škola kreće eksperimentalni program kurikularne reforme "Škola za život", a zanimljivo je kako je najviše škola po županijama odabrano u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

"Na javni poziv za izvođenje eksperimentalnoga programa kurikularne reforme prijavile su se 143 matične osnovne škole i 231 područna te 72 srednje škole, što je bitno više od maksimalno planiranih 50 osnovnih škola i 30 srednjih škola u kojima će se od iduće školske godine provoditi taj program", rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Na stranicama Ministarstva objavljeno je i koje škole sudjeluju, a među njima je 20 slavonskih škola što je gotovo 25% od ukupno izabranih škola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, u sklopu cjelovite reforme školstva izraditi će se novi eksperimentalni kurikulumi poput novog nastavnog materijala, a jedna od najvažnijih stavki je usavršavanje učitelja, zatim opremanje škola s naglaskom na sportske rekvizite, različite laboratorije i opremu. Ujedno, svakak škola dobiti će besplatni prostup internetu te vrijednu informatičku opremu za za sve učenike i nastavnike.

Srednje škole:

skole1

Osnovne škole:

skole2

skole3

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!