Vijesti / Ostalo

Veterinari u Zadru utvrdili da je nepoznata bijela tvar uistinu otrov!

Veterinari u Zadru utvrdili da je nepoznata bijela tvar uistinu otrov!

Posljednjih desetak dana na osječkim ulicama  pojavile su se neobične hrpice nepoznate bijele tvari, a pararelno s njihovom pojavom sve više građana počelo je prijavljivat trovanja svojih pasa, a gradske ulice preplavili su mrtvi golubovi.

Razumljivo, proširila se panika među građanima, organiziran je i prosvjedni skup, ali iz policije su brzo stigli rezultati vještačenja kako je ta bijela nepoznata zapravo obična kuhinjska sol. No nije to umirilo građane, koji i dalje zahtjevaju objašnjenje masovnog trovanja i ugibanja životinja posljednjih dana na području grada.

Slični slučajevi zabilježeni su i u ostatku Hrvatske, a iz Zadra dolaze i nešto drugačiji rezultati vještačenja "nepoznate bijele tvari".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako piše Slobodna Dalmacija, iako se i u Zadru u početku mislili da riječ o običnoj kuhinjskoj soli koja je potpuno bezopasna i kako se radi o najobičnijem širenju bezrazložne panike, pokazalo se da je problem puno veći i opasniji, ne samo za kućne ljubimce, već i za malu djecu.

Potvrdila je to analiza veterinarske ambulatne na Puntamici gdje do sada imaju dva potvrđena uzorka da je riječ o ubojitom otrovu, a ne o bezazlenoj soli.

- Supstance nađene za zadarskom području potvrđene su kao nervni organofosforni otrov. To smo utvrdili na temelju dva uzorka koje su nam donijeli zabrinuti građani i vlasnici psa. Otrov je jako opasan i djeluje već nakon trideset minuta, rekli su iz ambulante za Slobodnu Dalmaciju.

Također upozoravaju da je glavni simptom otrovanja povraćanje praćeno tresavicom. Takve unesrećene ljubimce valja odvesti najbližem veterinaru da dobiju potrebnu pomoć.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!