Vijesti / Ostalo

Pogledajte kako su izgledali slavonski gradovi 1968., a kako izgledaju danas

Pogledajte kako su izgledali slavonski gradovi 1968., a kako  izgledaju danas

Internetska stranica 50godina.hr prikazuje razvoj Hrvatske u 50 godina. Posjetitelji, odabirom grada, mogu pogledati usporedne slike iz 1968. i 2018. godine. Tako stanovnici pojedinog grada mogu dobiti dojam o tome koliko se njihovo mjesto razvilo u posljednjih 50 godina.

Primjerice, stanovnici Rijeke mogu, usporednim slikama svog grada iz zraka, uspoređivati kako je bilo prije, 1968. godine, i danas, 2018. godine. Koliko se grad razvio, koliko se proširio i koje su promjene u prostoru učinjene. Kod nekih gradova vidljiv je utjecaj izgradnje autoceste, a kod nekih je vidljivo veliko uplitanje u prirodu, povećanje ili smanjenje jezera, pošumljenost i slično.

djakovo

Stranice 50godina.hr nastale su kao hobi projekt dvoje mladih digitalaca iz znatiželje. Projekt je započela Mirela Uzelac, magistrica struke znanosti o okolisu, pomoću Informacijskog sustava prostornog uređenja te je realiziran uz pomoć Marka Bošca, magistra ekonomije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među slavonskim gradovima zastupljeni su Beli Manastir, Belišće, Donji Miholjac, Ilok, Vukovar, Vinkovci, Osijek i mnogi drugi. Sve fotografije potražite na 50godina.hr.

slavonski brod1968

Foto: 50godina.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!